Chicu nu vede contradicții între aspirația spre integrarea europeană cooperarea cu Rusia

Prim-ministrul Ion Chicu nu vede contradicţii între aspiraţia Moldovei spre integrarea europeană şi restabilirea cooperării strategice cu Federaţia Rusă. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru agenţia Bloomberg.

Ion Chicu

„Orice tensiune în privinţa faptului că Republica Moldova se înclină către Europa sau Rusia poate fi depăşită. Acesta este un conflict artificial. Orice om înţelept şi responsabil nu va vedea un conflict între aderarea la UE şi relaţiile cu Rusia. Politica externă deschisă, cooperarea cu Estul şi cu Vestul – acestea sunt pentru binele ţării şi al cetăţenilor ei. Mi-aş dori ca Moldova să aibă aceleaşi relaţii cu Rusia pe care le are şi Germania. Este posibilă o relaţie echilibrată cu toţi jucătorii importanţi”, a declarat Chicu.

Reclame

El a subliniat că reformele pe care guvernul le implementează în conformitate cu Acordul de Asociere vizează îmbunătăţirea nivelului şi a calităţii vieţii cetăţenilor din ţară.

„Guvernul s-a angajat să reformeze sistemul judiciar şi să combată corupţia. Această sarcină rămâne actuală, căci, deşi de aceasta s-au ocupat şi guvernele anterioare, ele nu prea au avut succes în rezolvarea acestor probleme”, a spus premierul.

Vorbind despre situaţia financiară a ţării, el a subliniat că aceasta „este în ordine”.

„Intenţionăm să investim mult în infrastructură şi să atragem investiţii. Pentru aceasta, intenţionăm să folosim trei instrumente pentru stimularea investiţiilor: finanţarea din partea instituţiilor internaţionale precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Mondială, linia de credit din partea Federaţiei Ruse şi cea din partea partenerilor europeni”, a spus Chicu.

El şi-a exprimat încrederea că guvernul va implementa cu succes programul cu FMI, care expiră la 20 martie, şi „deja în aprilie va pune bazele pentru negocieri de succes referitor la semnarea unui nou program”.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.