Krasnoselski către Dodon: „Nu există niciun progres, ci doar degradare și regres”

Restabilirea statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică, retransmisia canalelor TV ruseşti de ştiri şi reabilitarea şcolilor de limbă rusă în Republica Moldova ar fi promisiunile pe care Igor Dodon le-a făcut la Moscova şi care, în opinia lui Vadim Krasnoselsk, liderul separatist de la Tiraspol, preşedintele Republicii Moldova ar trebui să le respecte.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski. Foto: presedinte.md

Într-un discurs ţinut în cadrul colegiului aşa-zisului minister de Externe din regiunea transnistriană ocupată militar de Federaţia Rusă, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, îl sfătuieşte pe Igor Dodon să îşi respecte promisiunile făcute faţă de Moscova.

„L-aş sfătui pe Igor Dodon să se gândească la promisiunile făcute faţă de Federaţia Rusă. Este vorba despre restabilirea statutului de limbă de comunicare interetnică pentru limba rusă, statut lichidat în anul 2018. Este vorba despre reînceperea retransmisiei canalelor TV ruseşti de ştiri şi despre reabilitarea şcolilor de limbă rusă, care au fost, practic, închise toate”, a spus Vadim Krasnoselski.

Reclame

Liderul separatist de la Tiraspol şi-a arătat nemulţumirea şi faţă de procesul de negocieri în conflictul transnistrean, pe care îl consideră ca aflat în „degradare şi regres”.

„Oficial, declar că nu a fost soluţionată nicio problemă. Nu a fost soluţionată problema telecomunicaţiilor, nu a fost soluţionată problema bancară, nu au fost soluţionate problemele conturilor bancare pentru persoanele juridice. Nu există niciun progres, ci doar degradare şi regres”, a spus Krasnoselski.

TVR MoldovaCategorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.