Deputații blocului ACUM s-au plimbat cel mai mult peste hotare

Deputații blocului ACUM au cheltuit cei mai mulți bani publici pentru deplasările peste hotare. Aceste informații se regăsesc într-un raport despre costul vizitelor peste hotare ale parlamentarilor moldoveni, notează Moldova24.

Potrivit informației prezentate de Secretariatul Parlamentului, cele mai multe deplasări pentru care s-au alocat peste 525 de mii de lei le-au avut membrii Blocului ACUM din care fac parte fracțiunile PAS și PPDA.

În cele 7 luni de activitate a Parlamentului, în anul 2019, deputații din Blocul ACUM au mers în 46 de deplasări peste hotare, care au costat statul 453.527 de lei. De la începutul sesiunii de primăvară-vară, la 3 februarie 2020, deputații din PAS și PPDA au efectuat două deplasări în afara țării, pentru care s-au alocat aproape 72 de mii de lei.

Cei de la PAS și PPDA au depășit cu mult cheltuielile pentru deplasările pe care le-au efectuat deputații PSRM, cea mai mare fracțiune din Parlament. În anul 2019, pentru deplasările în interes de serviciu ale socialiștilor au fost cheltuiți 370,6 mii de lei.

În 2019, deputații din fracțiunea PDM au mers în 21 de deplasări în afara țării, care au costat peste 211 mii de lei. În februarie 2020, deputații democrați au fost în 4 deplasări peste hotare, pentru care s-au alocat aproape 24 de mii de lei.

Amintim, liderul PAS Maia Sandu a cheltuit, în 2019, cei mai mulți bani din bugetul de stat pentru deplasările sale peste hotare în calitatea sa de prim-ministru al Republicii Moldova. Deși a deținut această funcție doar cinci luni, Maia Sandu s-a încumetat să cheltuie peste jumătate de milion de lei pentru deplasările sale peste hotare, depășindu-i cu mult pe predecesorul său Pavel Filip și actualul premier Ion Chicu.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.