Filip: PDM poate fi gata să intre la guvernare

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că formațiunea pe care o conduce poate fi gata să intre la guvernare și poate intra în discuție cu toate formațiunile politice care sunt astăzi în Parlament. Potrivit lui Pavel Filip, întrebarea este dacă alți parteneri sunt gata sau nu să înceapă discuții cu Partidul Democrat, transmite IPN.

Pavel Filip. Foto: gov.md

Pavel Filip susține că votarea Guvernului Chicu este un capitol încheiat și PDM nu ține neapărat să obțină fotolii de ministru în actualul executiv. Declarația a fost făcută în contextul în care atât prim-ministrul Ion Chicu, cât și președintele Igor Dodon au vorbit despre ineficiența unor miniștri și necesitatea de a se face remanieri în Guvern.

„De ce noi trebuie să ne vedem în cadrul Guvernului Chicu? Ăsta este un episod politic care a trecut. PDM a votat pentru acest Guvern, asta este o foaie pe care am dat-o”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Reclame

Președintele PDM spune că încă nu știe dacă formațiunea va avea un candidat la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în toamna acestui an. În același timp, partidul ar putea susține și un candidat unic. „Acest lucru va fi decis de către toți colegii din partid pentru că trebuie luată în considerare conjunctura politică și sigur că vom avea discuții. Acum n-o să vă dau un răspuns până a lua o decizie cum participăm, cu cine participăm, care sunt șansele noastre. Și ulterior, din discuțiile pe care le vom avea cu formațiunile politice urmează să decidem pe cine susținem și pe cine nu sau vom da mână liberă alegătorilor noștri – acestea sunt decizii pe care eu niciodată n-o să le iau de sine stătător”, a afirmat politicianul.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.