Un moldovean s-a pornit în Germania cu un document falsificat

La un locuitor al satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească, cu semne vădite de falsificare. Din declarațiile bărbatului s-a aflat că 200 de euro l-a costat perfectarea documentului contrafăcut.

border.gov.md

Vineri, 14 februarie, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, către ora 09:20, s-a prezentat un microbuz de rută regulată „Moldova-Germania”. În timpul controlului documentelor de călătorie și identificării pasagerilor , polițiștii de frontieră au acționat conform analizei de risc, fiind în acest sens supus unui control suplimentar un cetățean moldovean de 35 de ani. Ca urmare, în portmoneul acestuia a fost depistată o carte de identitate, emisă de autoritățile române pe numele tânărului. Din primele cercetări s-a observat mai multe elemente distinctive ale documentului ce nu corespund unui act autentic.

Reclame

La cele depistate, tânărul s-a justificat prin faptul că a apelat la un conațional să-și perfecteze documentul, iar contra sumei de 200 de euro l-a și obținut, mai mult că a fost asigurat de valabilitatea acestuia. Urma să folosească buletinul românesc în Germania, la locul de muncă.

În prezent, actul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-juridice. Cetățeanul moldovean și-a continuat călătoria, însă a fost avizat că pe cazul dat va fi pornită cercetare penală. Acesta riscă o amendă în mărime de până la 300 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.