VIDEO. Tânăr și neliniștit, cercetat de mai multe ori pentru violarea frontierei de stat

13 februarie a fost o zi cu ghinion pentru un tânăr moldovean reținut și documentat de către polițiștii de frontieră pentru șirul de ilegalități comise atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în Ucraina. Reținerea acestuia a avut loc în orașul Ștefan Vodă, în timp ce tânărul încerca să-și schimbe locația.

border.gov.md

În vederea valorificării unei informații, ofițerii de investigații ai Direcției regionale EST au acţionat promt pentru reţinerea bărbatului în cauză. Conform datelor, acesta este în vârstă de 32 de ani și originar din Chişinău, însă fără loc permanent de trai. Chișinăuianul, care este cercetat în cadrul a mai multor cauze penale pentru tentativă de trecere, dar și trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, a reușit să se ascundă o perioadă de trei luni într-o locuinţă din orașul Ştefan Vodă.

Reclame

La audieri, persoana a declarat că nu deţine acte de identitate şi mai mult că nu le poate perfecta, din considerentul proceselor penale inițiate pe numele său. Ultima sa ilegalitate a fost semnalată în luna noiembrie 2019, pentru încălcarea frontierei de stat este cercetat penal de către autoritățile ucrainene, fiindu-i aplicat deport. La fel, și-a justificat încercările insistente de a ajunge în Ucraina prin faptul că este așteptat de concubină.

În prezent, persoana este reţinută pentru 72 de ore și se află în izolatorul IP Căușeni. Bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale sau închisoare de la 1 la 3 ani.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.