Ce spune Michalko despre „rezultatele” investigației privind furtul miliardului

Partenerii externi nu văd ca autorităţile din Republica Moldova să înregistreze rezultate vizibile în investigarea furtului bancar. „Au trecut ani şi nu am văzut progres. Aşteptăm să vedem semne de progres”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michaklo.

Peter Michalko. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Ambasadorul UE spune că, după jaful din sistemul bancar din Republica Moldova, au fost necesare multe eforturi pentru stabilizarea sectorului financiar-bancar, iar aşteptările de la autorităţile de la Chişinău au fost mari.

„Au fost exprimate de multe ori aşteptări că va avea loc o investigaţie credibilă şi eficientă. Au trecut ani şi nu am văzut progres. Am văzut primele semne de progres în a doua jumătate a anului trecut, când s-au făcut paşi spre anumite rezultate. Acum aşteptăm o continuitate. Aşteptăm că Procuratura Anticorupţie va efectua paşi necesari. Dacă până în luna decembrie aceşti paşi au avut loc, acum nu vedem acest progres. Este un test pentru R. Moldova şi pentru instituţiile ei, dacă ele sunt capabile să aducă acest caz până la sfârşit aşa cum trebuie. Este vorba şi despre cazurile în care deja sunt inculpaţi, dar nu s-a sfârşit procesul, iar acolo justiţa trebuie să-şi facă lucrul cum trebuie. Aşteptăm să vedem semne de progres”, a spus Peter Michalko la TVR Moldova.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.