Premierul, atacat în urma unei vacanțe de lux pe o insulă privată

Premierul britanic Boris Johnson este somat să spună cine a plătit vacanţa sa de lux, de Crăciun, în Caraibe, iar opoziţia îl ameninţă cu o anchetă parlamentară, relatează AFP.

Boris Johnson. Foto: businessinsider.com

În urma victoriei sale în alegerile legislative anticipate de la 12 decembrie, Boris Johnson a fost, împreună cu partenera sa Carrie Symonds, într-o vacaţă – al cărei cost este estimat la 15.000 de lire sterline (17.900 de euro) – pe Insula privată Mustique, o destinaţie prizată de bogataşi în regatul Sfântul Vincenţiu şi Grenadinele.

Reclame

Boris Johnson susţine că această vacanţă a fost plătită de către David Ross, un donator al Partidului Conservator (Tories) şi un cofondator al distributorului de telefoane mobile Carphone Warehouse.

Liderul conservator a declarat acest avantaj în natură la Parlament, precizând că a acceptat o ”găzduire în vacanţă privată a partenerei mele şi a mea, în valoare de 15.000 de lire sterline”.

Potrivit declaraţiei, David Ross a plătit această vacanţă, în perioada 26 decembrie-5 ianuarie.

”Toate exigenţele privind transparenţa au fost respectate”, a comentat o purtătoare de cuvânt a lui Boris Johnson.

Însă, un purtător de cuvânt al lui David Ross a dat asigurări, în presa britanică, cu privire la faptul că acesta l-a ajutat pe premierul britanic doar să găsească o cazare, fără să i-o plătească.

În urma confuziei provocate de aceste declaraţii, purtătorul de cuvânt a precizat ulterior că ”domnul Ross a facilitat o găzduire a domnului Johnson la Mustique, estimată la 15.000 de lire sterline. Este vorba, aşadar, despre un avantaj în natură din partea domnului Ross pentru domnul Johnson, iar declaraţia domnului Johnson la Camera Comunelor este exactă”.

Partidul Laburist (Labour), principala formaţiune de opoziţie, i-a cerut lui Johnson, prin deputatul Jon Trickett, să prezinte clarificări, ameninţând că altfel riscă să facă obiectul unei anchete parlamentare.

News.roCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.