Prinși noaptea la pescuit în apele de frontieră

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD documentează patru conaționali care se aflau pe timp de noapte în zona de frontieră cu scop de pescuit ilegal. Incidentele au fost semnalate pe perimetrul de răspundere al Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, mai exact persoanele fiind depistate la pescuit în apele râului Prut.

border.gov.md

În primul caz, consemnat duminică, 16 februarie, în jurul orei 22:30, cu ajutorul dispozitivelor cu termovizor, polițiștii de frontieră au observat trei persoane care pescuiau nestingherit. La fața locului au fost legitimați trei locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul, cu vârste de 39 și respectiv 40 de ani. Până la depistarea acestora, au reușit să prindă circa 70 kg de peşte, de diferite specii.

Reclame

După trei ore diferență, pe aceiași direcție Slobozia Mare – Tulucești, patrula SPF Brânza a depistat un alt conational de 45 de ani, pregătit să pescuiască în râul Prut. Astfel, către ora 02:00 a fost văzut cum bărbatul se deplasează cu bicicleta dinspre localitate spre frontieră. O perioadă i-au fost monitorizate acțiunile și când s-a constatat intenția acestuia de a pescui, polițiștii de frontieră au intervenit cu verificările de rigoare.

Conform procedurilor legale, despre cazurile date au fost informați reprezentanții Inspectoratului Protecției Mediului, unde vor ajunge plasele și peștele. Totodată, pe numele persoanelor au fost întocmite procese verbale de constatare a ilegalității privind încălcarea regimului de frontieră, bărbații au fost sancționați cu amenzi între 6 u.c. și 10 u.c.

border.gov.mdCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.