Comisia Electorală Centrală în februarie își numără bobocii

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a prezentat în cadrul ședinței de astăzi raportul asupra realizării activităților prevăzute în Planul strategic pentru anii 2016-2019 și pentru anul 2019.

Acțiunile prevăzute în plan s-au referit la dezvoltarea sistemelor informaționale gestionate de CEC, elaborarea și ajustarea cadrului normativ intern ce vizează procedurile electorale, realizarea campaniilor de informare și punerea în aplicare a mecanismelor eficiente de incluziune a persoanelor cu dizabilități în procesul electoral.

Reclame

În cadrul aceleiași ședințe, CEC a aprobat planul de acțiuni al instituției pentru anul 2020. Acesta este orientat spre dezvoltarea serviciilor accesibile, securizate și inovative, sporirea integrității și credibilității procesului electoral prin prevenire, monitorizare și control, micșorarea distanței dintre alegător și organele electorale prin creșterea transparenței informației electorale.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost atribuite 17 mandate de consilier local și a fost inițiată procedura de validare a unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.