Moscova avertizează Turcia cu privire la declanșarea unei ofensive în Siria

Autorităţile de la Moscova au avertizat Turcia cu privire la o intervenţie militară vizând forţele siriene din regiunea Idleb, unde preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat cu declanşarea unei ofensive.

„Dacă este vorba de o operaţiune împotriva puterii legitime a Siriei şi a forţelor armate siriene, cu siguranţă este cea mai proastă opţiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reclame

O operaţiune turcă împotriva „grupărilor teroriste” din Idleb ar fi totuşi în sensul acordului de la Soci, a precizat Peskov, care a menţionat că discuţiile cu Ankara continuă.

Erdogan a ameninţat, miercuri, că va declanşa rapid o ofensivă militară la Idleb, în nord-vestul Siriei, unde au loc confruntări între forţele de la Ankara şi cele de la Damasc.

„Este o ultimă avertizare. O operaţiune la Idleb este iminentă”, a declarat Erdogan.

El a cerut în repetate rânduri regimului sirian să se retragă din anumite poziţii la Idleb până la finalul lunii februarie.

Regimul sirian duce de mai multe luni o ofensivă, cu ajutorul aviaţiei ruse, în provincia Idleb, controlată în parte de fosta ramură a Al Qaeda în Siria.

În virtutea unui acord de încetarea focului şi de descaladare încheiat în 2018 între Moscova şi Ankara, care susţine grupările rebele, Turcia dispune de 12 posturi de observaţie în provincia Idleb.

Lupte mortale între forţele turce şi siriene au provocat aici moartea a 14 soldaţi turci şi au dus la schimburi controversate între Ankara şi Moscova.

news.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.