FOTO. Proteste în toată țara. Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” cer majorarea pensiilor

Peste șase mii de persoane au protestat în această dimineață împotriva guvernării socialiste criticând atitudinea acesteia în contextul ajustării pensiilor, pe care oamenii le califică drept antisociale. Acțiunile de protest, desfășurate în toate orașele din țară, la sediile regionale ale PSRM, inclusiv la cele din Chișinău și Bălți, au fost sprijinite de Partidul Politic „ȘOR”, formațiune care propune și o inițiativă legislativă care să asigure un trai decent pentru pensionari.

partidulsor.md

Protestatarii au cerut majorarea și ajustarea imediată a pensiei minime de vârstă la valoarea minimului de existență din țară.

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de politica antisocială a PSRM, partid aflat la guvernare. Ei s-au referit în mod special la ultimele inițiative ale Guvernului Chicu – una care, practic, anihilează efectul indexării de două ori pe an a pensiilor și alta care stabilește achitarea unor indemnizații, a căror mărime și periodicitatea cu care vor fi acordate nu sunt clare.

„Guvernare de doi lei”, „Destul! Cerem respect pentru pensionari!”, Nu umiliți pensionarii!”, „Pensia nu este un cadou, dar un drept!” – sunt câteva din mesajele de pe pancartele purtate de către unii protestatari.

Protestatarii acuză partidul de la guvernare că manipulează pensionarii – cea mai sensibilă categorie socială, încercând să le „ungă ochii” cu indemnizații mici, care nu le ajung nici măcar pentru pâine.

„Șmecherii de la guvernare încearcă să prezinte cei doi lei pentru bătrânii noștri ca pe o mare realizare, manipulând cu întreaga societate. Noi, cetățenii, nu ne vom lăsa mințiți și batjocoriți. Le spunem un „nu” categoric mincinoșilor!”, a declarat unul dintre vorbitorii de la acțiunea de protest din Chișinău.

Iar la Bălți, protestatarii au declarat că PSRM a ajuns la putere prin minciună și au acuzat formațiunea că este un „partid al șarlatanilor”.

Acțiunea a fost susținută de Partidul Politic „ȘOR” la solicitarea cetățenilor, a anunțat în cadrul unui briefing la Parlament, deputatul Reghina Apostolova.

„Proiectele PSRM umilesc oamenii și reprezintă praf în ochii cetățenilor”, a declarat Apostolova.

Totodată, ea a anunțat că Partidul Politic „ȘOR” a elaborat deja mai multe inițiative legislative, a căror implementare ar asigura condiții decente de trai pentru pensionari prin care va cere majorarea semnificativă a pensiilor pentru a asigura un trai decent persoanelor în etate.

„Avem un proiect minunat pentru asigurarea calității vieții pensionarilor. Proiectul, din păcate, nu este adoptat. Dar, sperăm că vom fi auziți și proiectul Partidului „ȘOR” privind asigurarea pensiilor va fi examinat în Parlament. Partidul Politic „ȘOR” va continua să susțină toate acțiunile legale ale cetățenilor noștri și suntem gata să organizăm acțiuni masive de protest împotriva actualei guvernări corupte și incompetente”, a asigurat Reghina Apostolova.

Amintim că pensia minim pentru limita de vârstă este în prezent de aproximativ 1.000 de lei, în timp ce valoarea minimului de existență depășește 1.700 de lei.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.