În Moldova s-au creat mai multe locuri de muncă decât s-au lichidat, în ultimii cinci ani

Agenția Națională a Forței de Muncă a prezentat astăzi nota analitică „Cererea şi oferta forței de muncă în ultimii 5 ani (2014-2018) pe activităţi economice și ocupaţii”. Studiul a fost elaborat de Observatorul pieței muncii al Agenției Naționale a Forței de Muncă (ANOFM).

presagalati.ro

Potrivit directorului ANOFM, Raisa Dogaru, studiul oferă detalii cu privire la discrepanţele dintre cerere şi oferta forţei de muncă pe diverse domenii. Studiul cuprinde patru compartimente majore: tendințele pieței muncii; cererea forței de muncă în ultimii 5 ani: caracteristici și tendințe; oferta forţei de muncă în ultimii 5 ani; corelarea cererii cu oferta.

Reclame

Conform datelor prezentate în această notă analitică, în cei cinci ani s-a observat o tendință de creștere a numărului de locuri de muncă create, care depășește numărul locurilor de muncă lichidate. Cele mai multe locuri de muncă create în anul 2018 au fost în domeniul: comerțului cu ridicata și amănuntul (+8267); industriei prelucrătoare (+3707); administrației publice și apărare (+1299); sănătății și asistenței sociale (+1068); construcției (+1038).

Cele mai puține locuri de muncă au fost deschise în domeniile: transport şi depozitare; agricultură, silvicultură şi pescuit; învățământ; activităţile ştiinţifice şi tehnice profesionale.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.