Tot mai mulți străini vin să lucreze în R. Moldova

Piaţa muncii din Moldova tot mai solicitată de lucrători migranţi. Potrivit unor informaţii prezentate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, dacă pe parcursul anului 2018 au fost 870 permise de şedere în scop de angajare, atunci în primul trimestru al anului trecut au fost eliberate circa două mii astfel de documente.

edufin.md

În context, autorităţile menţionează că în ultimii doi ani, Republica Moldova a întreprins mai multe măsuri privind liberalizarea pieţei muncii, printre care şi modificarea legislaţiei de simplificare a procedurii de obţinere a permisului de şedere în scop de muncă, scrie bizlaw.md.

În cadrul discuţiilor s-a menţionat că liberalizarea pieţei muncii este necesară mai ales în contextul exodului forţei de muncă din Moldova şi a reducerii numărului de studenţi. În Republica Moldova există locuri de muncă vacante în comerţ, industria prelucrătoare, sănătate, construcţie, agricultură şi transport.

Totodată, potrivit reprezentanţilor instituţiilor de stat, agenţii economici din ara noastră trebuie să conlucreze cu autorităţile pentru a elabora рlаnurilor de pregătire а саdrеlоr de specialitate. Aceasta ar ajuta instituţiile de învăţământ să pregătească specialişti de care are nevoie economia naţională.

În cadrul şedinţei a fost aprobată o foaia de parcurs, care prevede examinarea posibilităţii de introducere în sistemul superior de învăţământ a modelului de învăţare bazat pe proiect şi examinarea proiectului definitivat al Legii uceniciei.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.