Flota Rusă va fi redusă drastic până în 2027

Numărul navelor de război rusești va scădea semnificativ până în 2027. Dezvoltarea și perspectivele pentru construcția de nave mari au fost discutate la sfârșitul anului 2019, la o ședință specială a Înaltului Comandament Naval, anunță mass-media militară locală, transmite Jane.

mediafax.ro

La sfârșitul Programului de Armament de Stat 2018-2027, transportatorul de aeronave Admiral Kuznetsov și crucișătorul cu rachete ar trebui să rămână în funcțiune.

Reclame

Crucișătorul împotriva rachetelor balistice clasa Kirov, Pyotr Velikiy, mândria Flotei de Nord și, probabil, crucișătoarele din clasa Atlant, Moskva (prima clasă) și Varyag vor suferi modificări și modernizări.

Rusia înregistrează întârzieri atât la construcția navelor mari, cât și în testarea navelor lansate la apă la care se găsesc tot felul de probleme.

Mai mult proiectele de cercetare au fost stopate din lipsă de fonduri. O altă problemă o reprezintă șantierele navale care sunt limitate, deși se construiesc noi șantiere în Orientul Îndepărtat. O altă capacitate de construcție a fost dobândită odată cu anexarea Crimeei, dar aceasta poate fi folosită doar pentru nave mai mici. Se construiește încet față de cât de repede navele ajung să iasă din uz și se preconizează că fără o intervenție rapidă din partea statului, în anul 2027 numărul navelor de luptă ale Rusiei va scădea foarte mult.

Rusia, la jumătatea forței navale a SUA

Comenzile sunt acum axate pentru construcția de submarine anti-rachetă din clasa Yasen-M și a submarinelor diesel-electrice din clasa Lada. Conform unor surse citate de Flot.com până în 2027, Marina Rusă ar trebui să primească cel puțin șase dintre cele mai recente fragate din clasa Amiral Gorshkov și probabil cel puțin una dintre fregatele modificate din seria 22350M.

Flota de nave amfibii va fi completată de două nave îmbunătățite din clasa Ivan Gren. De asemenea, ar trebui să li se alăture două nave universale, care vor fi lansate la apă la șantierul naval Zaliv din Crimeea în mai 2020.

Conform evaluării anuale a ratingului de capacități de luptă al Marinei Ruse și Marinei SUA, nivelul capacităților de luptă ale flotei ruse în 2019 a fost de 49% față de Statele Unite.

Conform Global Fire Power la capitolul naval cele două puteri arătau astfel:

  • Total forță navală: Rusia – 603 nave, SUA – 490 nave
  • Portavioane: Rusia – 1, SUA – 20
  • Submarine: Rusia – 62, SUA – 66
  • Distrugătoare: Rusia – 16, SUA – 91
  • Fregate: Rusia – 10, SUA – 0
  • Corvete: Rusia – 79, SUA – 19
  • Nave de coastă: Rusia – 41, SUA – 13
  • Nave de război contra minelor: Rusia – 48, SUA – 11

defenseromania.roCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.