Cetățenii sunt chemați la o manifestație în centrul Chișinăului

Un grup de inițiativă cheamă cetățenii să participe duminică, 1 martie, la o manifestație în scopul consolidării societății civice din Republica Moldova. Doritorii sunt așteptați la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a se exprima asupra a ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova.

Foto: Constantin Grigoriță

Ex-parlamentarul și unul dintre semnatarii declarației de independență, Andrei Baștovoi, a spus într-o conferință de presă la IPN că, urmărind evoluțiile din țară, constată o stare de lucruri „asemănătoare uneia din vremea revoluției”. Partidele de la guvernare „fac jocuri cu tentă criminală”, iar cele de opoziție „nu știu care sunt mai corect orientate către interesele cetățenilor”. „Igor Dodon este la etapa finală a acaparării întregii puteri. Noi ne mișcăm direct în prăpastie, cu pași vertiginoși”, a spus Andrei Baștovoi.

Reclame

Valentin Eşanu, om de afaceri, a declarat că inițiativa organizării manifestației îi aparține și a fost luată după ce a făcut o analiză a stării de lucruri din țară, în sectorul economic, justiție. „Scopul nostru este să ajungem la alegeri anticipate și la demisia guvernului, deoarece este un guvern corupt, care a participat la diferite scheme, inclusiv furturi”, a spus Valentin Eşanu.

Deputatul primului Parlament, Alexandru Arseni, a menționat că deputații anilor 1990 susțin consolidarea și crearea unui front comun pentru „a salva” societatea din Republica Moldova. „Avem viziuni clare și doleanțe de a trăi mai bine, în siguranță”, a spus Alexandru Arseni.

Ion Eșanu, student, medic rezident, a chemat tinerii să vină la protest. „Republica Moldova este un stat frumos, care trebuie să înflorească, nu să ajungă în râpă”, a spus tânărul.

Organizatorii spun că așteptările lor de la acțiune nu sunt mari, dar optimiste. Timpul rămas pentru a mobiliza cetățenii este scurt, dar vor să fie auziți de către cetățeni.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.