Igor Dodon a anunțat soluții pentru diminuarea facturilor la căldură

Preşedintele Igor Dodon a anunţat soluţii care ar diminua povara facturilor la căldură. Declaraţiile au fost făcut de către șeful statului în cadrul unei emisiuni.

Șeful statului a specificat că i-a propus furnizorului de energie termică să modifice metoda de facturare a cetățenilor, în perioada rece a anului, când oamenii scot din buzunare sume enorme pentru căldură.

Reclame

Mai exact, președintele vine cu soluția ca facturile să fie egale, de la o lună la alta.

„Perioada de încălzire este de până la șase luni. În acest timp, omul achită, în total, de exemplu, 5-6 mii de lei. Eu am propus ca această sumă să fie repartizată egal pentru aceste șase luni. Cetățeanul primește lunar același salariu, de ce să achite sume diferite pentru factura la căldură. Cei de la Termoelectrica mi-au spus că este posibil acest lucru”, a opinat Dodon.

Recent, președintele a convocat conducerea de la ”Termoelectrica”, Primăria Chișinău și ”Moldova-Gaz”. Şeful statului a declarat atunci că în ianuarie, când s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat, facturile la energia termică au fost destul de mari.

În acest context, el a cerut efectuarea unei analize profunde a situației create. „Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30% mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente”, a declarat atunci Dodon.

MoldpresCategorii:Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.