Veste tristă pentru elevi

Prim-ministrul Ion Chicu vrea ca de la 1 septembrie 2020, elevilor din R. Moldova sa le fie interzis accesul cu telefoane mobile în timpul orelor. Despre aceasta, premierul a discutat în cadrul unei şedinţe petrecute la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

„În 2020, suma destinată educaţiei a crescut cu circa 1 miliard de lei. Vom atrage atenţie sporită alimentaţiei copiilor în şcoli şi grădiniţe. De la 1 septembrie să fie reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor, iar pentru asta să fie pregătite spaţii sigure de depozitare. E necesară evaluarea activităţii instituţiilor de cercetare şi a universităţilor, în special a eficienţei administrării bunurilor ce sunt în gestionarea lor. Practica învăţământului dual trebuie susţinută şi construite parteneriate cu antreprenorii”, a declarat premierul, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Premierul s-a referit şi la deficitul de manuale în şcoli şi inofensivitatea acestora, la calitatea educaţiei în instituţiile de învăţământ superior, la necesitatea creşterii eficienţei investiţiei banilor publici în cercetare şi intenţia Guvernului de a susţine infrastructura Centrelor de tineret.

În cadrul şedinţei, Ministrul Popovici a vorbit despre problemele care le confruntă domeniul educaţiei, menţionând în special lipsa cadrelor didactice, problema manualelor şcolare, lipsa blocurilor sanitare în instituţiile de învăţământ, reducerea numărului de studenţi în universităţi. A fost abordată problema eficienţei investiţiilor în cercetare şi necesitatea de a dota şcolile cu echipamente moderne necesare procesului didactic.

TVR MoldovaCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.