Guvernul Chicu va prezenta în Parlament raportul de activitate

Guvernul va prezenta la mijlocul lunii aprilie raportul de activitate pentru anul precedent. În şedinţa de ieri a Guvernului, prim-ministrul Ion Chicu a solicitat Cancelariei de Stat să ia legătura cu Parlamentul şi să stabilească data exactă a prezentării a raportului.

Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„Noi vom merge în Parlament să prezentăm exact cum prevede legislaţia, raportul de activitate al Guvernului. Rog Cancelaria să contactaţi Parlamentul, să stabiliţi o dată a prezentării raportului în partea a doua a lunii aprilie. Să aveţi grijă, să prezentăm raprtul cu ce puţin 10 zile deputaţilor, ca ei să aibă timp să pregătească întrebări. Este raportul de activitate pentru anul precedent”, a subliniat premierul.

Reclame

Potrivit articolului 127 din Regulamentul Parlamentului, Guvernul este obligat să prezinte în plenul Parlamentului raportul anual al activităţii sale şi să îl distribuie deputaţilor cu cel puţin 10 zile înainte de ziua în care acesta va fi audiat. Raportul se prezintă de către prim-ministru, iar fiecare deputat poate adresa cel mult două întrebări.

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, Ion Chicu a mai menţionat că prezentarea raportului la 100 de zile a eşuat, din cauză că deputaţii nu au reuşit să pregătească întrebările.

„Am fost în Parlament să prezint o informaţie despre activităţile desfăşurate din 14 noiembrie încoace şi despre problemele care există în ţară, despre domeniile în care este necesar de concentrat atenţia nu doar a Executivului dar şi a altor puteri din stat. Spre regret, intenţia noastră benevolă de a merge în Parlament şi a prezenta această informaţie, în linii mari a eşuat, pentru că un număr oarecare de deputaţi nu au fost interesaţi să asculte informaţia prezentată. Motivul l-am înţeles ulterior. Au zis că nu au aveau pregătite întrebări”, a conchis Ion Chicu.

Vineri, 21 februarie, Ion Chicu împreună cu echipa guvernamentală a mers în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate la 100 de zile, însă Blocul ACUM a blocat tribuna Parlamentului.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.