Președintele Ucrainei are în vedere remanierea Guvernului

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a semnalat miercuri o posibilă remaniere a Guvernului, iar presa locală scrie că prim-ministrul Oleksi Honcharuk ar putea fi înlocuit cu omul de afaceri şi politicianul Serhi Tihipko.

Volodimir Zelenski

Încrederea în Guvernul lui Zelenski, instalat la finalul lunii august a anului trecut, este una scăzută. Totuşi, preşedintele în vârstă de 42 de ani este politicianul preferat de electorat. Datele unui sondaj de luna aceasta arată că 51% dintre ucrainieni l-ar vota din nou, o scădere cu peste 25% faţă de septembrie 2019.

Reclame

Funcţia lui Honcharuk, preluată în august 2019, este în vizorul preşedintelui după ce, în ianuarie, o înregistrare în care prim-ministrul îl ironiza pe Zelenski a apărut în spaţiul public.

„Intervievez mai mulţi oameni acum”, a răspuns Zelenski miercuri întrebării legate de postul de prim-ministru. „M-am întâlnit şi cu domnul Tihipko. E adevărat”.

Potrivit unor surse, activitatea actualului Guvern este normală, iar în ultimele trei luni au fost făcute eforturi de a-l înlătura pe Huncharuk, jurist în vârstă de 36 de ani.

Tihipko, în vârstă de 60 de ani, a fost de două ori viceprim-ministru, mai întâi în 1997, apoi în 2010. El a fost şi guvernator al Băncii centrale şi a cofondat PrivatBank.

News.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.