Deputat: După alegerile prezidențiale vom avea alegeri parlamentare anticipate

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr nu va mai accepta niciodată o altă coaliție cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, or, în viziunea vicepreședintelui formațiunii Alexandru Slusari, PSRM este o anexă pe care președintele Igor Dodon o folosește ori de câte ori are nevoie. Totodată, vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari spune că o coaliție ar fi greu de imaginat și Partidul Democrat din Moldova în situația în care se află acesta, informează IPN.

„Noi cu mare greu am acceptat prima coaliție cu Igor Dodon și sper să fie ultima. Dacă la un moment dat aveam un gram de naivitate că PSRM nu este o anexă care-i aparține lui Igor Dodon, ulterior s-a dovedit a fi anume așa. La ora actuală, coaliția cu PSRM este egală cu o coaliție cu Igor Dodon. Pentru noi, Igor Dodon este persoană indezirabilă”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Întrebat dacă în urma alegerilor prezidențiale PPPDA se gândește la o coaliție cu PDM, Alexandru Slusari afirmă că cel mai probabil, din cauza democraților, în urma prezidențialelor se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate.

„Eu consider că cel mai probabil după alegerile prezidențiale, mai devreme or mai târziu ne așteaptă alegeri anticipate. Văd situația din Parlament și Partidul Democrat este în fază de descompunere, iar mai devreme sau mai târziu majoritatea are să dispară. Procesul este unul foarte accelerat. În situația în care nu este clar ce se întâmplă în PDM va fi greu de discutat coalițiile”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

În concluzie, deputatul spune că actualul legislativ va fi foarte greu de gestionat din cauza rupturii care are loc în Partidul Democrat.

„O grupare s-a desprins, pe interior se formează alte grupuri. Din aspectul matematic, politic, la ora actuală nu văd o alianță cu PDM. În general, nu văd situația coalizării cu PDM în starea în care este, dar îmi este frică că această stare se va înrăutăți”, a conchis Alexandru Slusari.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.