Șase companii doresc să furnizeze energie electrică R. Moldova începând cu 1 aprilie

Compania „Premier Energy” a recepţionat şase scrisori de intenţie privind participarea la procesul de furnizare a energiei electrice începând cu 1 aprilie.

radioiasi.ro

Este vorba de compania de stat „Energocom”, CERS Moldovenească, „Fly Ren First Solar Park”, „Moldelectromontaj”, DTEK „Pavlogradugoli” şi DE Trading („DonbasEnergo”). „Premier Energy” va întcmi lista potenţialilor furnizori (lista scurtă) ce întrunesc toate cerinţele tehnice, cărora li se vor expedia solicitări de prezentare a ofertelor în corespundere cu criteriile stabilite. Ulterior, ofertele tehnico-economice recepţionate vor fi evaluate cu participarea Grupului de Observatori în conformitate cu procedurile de reglementare a procesului iniţi at, cu scopul identificării celei mai bune propuneri.

Procedura va finaliza cu negocierea şi semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia la ANRE spre avizare. Până şa sfârşitul lunii martie, energia este livrată Moldovei de CERS Moldovenească şi compania ucraineană DTEK „Pavlogradugoli”, care au fost principalii furnizori şi în 2018.

În acelaşi timp, ele nu vând energia electrică direct, ci prin intermediul „Energocom”, care o livrează operatorilor la preţul de $54,2 pentru 1 MWh, achiziţionând de la cele două companii în proporţie de 85% şi 15% la preţul de $54,4 şi, respectiv, $64,4.Categorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.