VIDEO. Protest cu lovituri de buzdugan la Guvern

Veteranii războiului de pe Nistru protestează în Piaţa Marii Adunări. Câteva sute de manifestanţi s-au alăturat acestora şi cer demisia Guvernului Chicu. Aceştia se arată nemulţumiţi de declaraţiile sfidătoare ale ministrului de externe, Aureliu Ciocoi, care anunţase anterior că armata rusă a intervenit în război pentru „a opri vărsările de sânge”.

Captură video: realitatea.md

Veteranii au adoptat şi o Declaraţie a Consiliului Naţional, prin care cer retragerea imediată şi necondiţionată a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, demisia Guvernului Chicu, precum şi mai multe drepturi pentru veterani şi membrii familiilor acestora.

În timpul acțiunii, unul dintre protestatari a spart ușa centrală a clădirii cu un buzdugan.

„Cât de important este ca în această zi a memoriei să fie şi ziua recunoştinţei şi să fie un departament care ar avea grijă. Este foarte important, pentru că noi nu avem nevoie de comemorare, de comemorare au nevoie cei căzuţi, şi noi trebuie să-i cinstim. Însă noi avem nevoie de recunoştinţă, prin lege ”, a declarat membrul consiliului naţional de Veterani, Nicolae Gârbu.

Reclame

Unul dintre protestatari a spart uşa de sticlă de la intrarea în Guvern, cu un buzdugan. Ulterior, poliţia l-a îndepărtat din mulţime. Veteranii prezenţi în piaţă au scandat lozinci contra guvernării şi au cerut să fie respectaţi şi apreciaţi că au apărat integritatea teritorială a ţării.

În context premierul, Ion Chicu a declarat că Statul trebuie să vină cu tot suportul necesar pentru cei care au luptat dar şi rudele acestora.

„În 1992, în luna martie, statul a ridicat oameni, i-a ridicat de lângă familii, copii, soţii, sub arme, la apărat ţara. Cum credeţi, poate un Guvern să facă tot ce merită aceşti oameni? Trebuie să fim oneşti, să discutăm şi să le oferim ceea ce este posibil. În primul rând veteranii cer atitudine, nu bani, dar atitudine. Vor să înţeleagă pentru ce au luptat. Pentru o ţară puternică, democratică? Veteranii vor respect”, a declarat premierul Ion Chicu, citat de trm.md.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.