Activitatea în domeniul turismului va fi facilitată

Mai multe acte legislative vor fi modificate pentru a facilita activitatea în domeniul turismului. Coraportul pentru un proiect de lege în acest sens a fost aprobat marţi, 3 martie, de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului.

moldova.org

Proiectul prevede excluderea obligativității modelului contractului turistic, ceea ce va oferi agenților economici posibilitatea de a diversifica conținutul contractului în funcție de relațiile contractuale cu partenerii, dar cu respectarea normelor legale.

Reclame

De asemenea, se propune excluderea voucherului turistic. „În condiţiile comerţului electronic tot mai activ, acest document de strictă evidență este depășit în timp și dublează în mare parte contractul de servicii turistice”, au explicat surse din cadrul legislativului.

Totodată, autorii propun să fie eliminată perfectarea obligatorie a asigurării de călătorie doar prin intermediul agențiilor de turism și operatorilor turistici și, respectiv, să ofere consumatorilor de servicii turistice libertatea de a alege serviciile de asigurare.

Totodată, autorii propun oferirea dreptului de a activa în baza patentei de întreprinzător pentru ghizii de turism, casele rurale, prestatorii unor servicii de agrement, cum ar fi master-clas gastronomic, activități artistice și sportive în cadrul programelor turistice.

Se propune, de asemenea, extinderea listei autorităților, a persoanelor fizice și juridice cărora li se oferă dreptul de a crea centre de informare turistică, încurajând în acest sens promovarea turismului local. Este prevăzută şi crearea Consiliului consultativ pentru turism, care să fie o platformă de comunicare, pe bază de parteneriat public-privat.

Proiectul urmează să fie adoptat de Legislativ.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.