Iz de alianță: Au fost inițiate negocieri socialisto-democrate

Consiliul Republican al PSRM, reunit miercuri în ședință, a decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM.

moldova-suverana.md

Într-un comunicat emis de formațiune, se arată că PSRM a convocat astăzi Consiliul Republican pentru a discuta strategia politică și acțiunile pentru perioada următoare. În acest context a fost analizată activitatea partidului în Parlament și Guvern, modul în care poate fi eficientizată aceasta, dar și modalitatea prin care poate fi întărit suportul politic acordat echipei guvernamentale.

Reclame

„S-a constatat faptul că Guvernul actual și-a îndeplinit obiectivele pe termen scurt stabilite la învestirea lui, a reușit să evite criza politică și socială declanșată în noiembrie anul trecut. De asemenea, echipa guvernamentală și-a îndeplinit angajamentele convenite cu partenerii internaționali, dovadă și finalizarea cu succes a programului cu FMI. Iar cel mai important este că au fost inițiate sau relansate programe sociale care au adus și vor aduce în acest an beneficii directe cetățenilor. Toate aceste lucruri au fost reușite în contextul dificil în care a activat Executivul, fără o majoritate politică în Parlament, dar cu o susținere tehnică bazată pe condiționalități”, se menționează în comunicat.

De asemenea, conducerea PSRM a anunțat că regretă faptul că foștii parteneri politici din Blocul ACUM nu au răspuns apelurilor de a reveni la dialog și precizează că astăzi a primit mandatul de a purta negocieri și a încheia parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate până în 2023.

„La baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul ACUM, un document agreat de societate și de partenerii internaționali. În cazul în care semnarea unui acord politic de formare a majorității parlamentare nu va fi posibilă, partidele, care nu vor accepta dialogul sau vor bloca activitatea Guvernului, să-și asume declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, se mai spune în comunicat.

Până la ora difuzării știrii, PDM nu a venit cu o reacție la acest subiect.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.