Usatîi oferă detalii noi despre creditul rusesc

Recepționarea creditului contractat de către Republica Moldova de la Federația Rusă este reținută din cauza că în Rusia a fost schimbat cabinetul de miniștri. Suma totală este cea care a fost convenită la început, 500 de milioane, însă banii vor fi debursați în tranșe, prima fiind de 200 de milioane, notează IPN cu referire la declarațiile ministrului economiei și infrastructurii Anatol Usatîi în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Anatol Usatîi

„În Federația Rusă a fost schimbat Guvernul și se așteaptă rectificarea bugetului. Dobânda de 2% este foarte avantajoasă dacă să facem referire la alte țări unde se discută de 3,5%”, a declarat ministrul.

Anatol Usatîi a comentat afirmațiile din spațiul public, potrivit cărora până la urmă Moldova va primi doar 200 de milioane. „Suma rămâne de 500 de milioane. În prezent avem nevoie de aproape 200 de milioane pentru contractele pe care le avem. Restul nu le vom debursa pentru a nu plăti dobânda”, a declarat Ministrul Economiei și Infrastructurii.

La finalul lunii noiembrie 2019, președintele Igor Dodon anunța că Republica Moldova ar urma să ia un credit de la Federația Rusă în valoare de 500 de milioane de dolari, bani care se vor investi în proiecte de infrastructură.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.