La Chișinău a fost anunțată înregistrarea oficială a unui nou partid

Deputaţii grupului parlamentar „Pro Moldova” au anunţat în cadrul unui briefing că urmează să înregistreze formaţiunea politică. Liderul grupului, Adrian Candu, a spus că săptămâna viitoare, vor începe colectarea de semnături pentru a înregistra oficial formaţiunea.

„Începând de luni vom merge din localitate în localitate, din raion în raion, să identificăm noul potenţial al Republicii Moldova, să identificăm tineri, oameni în vârstă, femei, bărbaţi, pe toţi cei care se asociază viziunilor noastre, valorilor noastre. Vom desfăşura toate aceste proceduri de colectare a semnăturilor ca să ajungem ulterior la organizarea Congresului de constituire şi să lansăm oficial formaţiunea nouă”, a declarat Adrian Candu.

Reclame

Totodată el a afirmat că cei din Pro Moldova vor înregistra un proiect de hotărâre prin care zilele comemorative să fie redenumite.

„Suntem îngrijoraţi de atitudinea incorectă a autorităţilor faţă de veterani. Noi, cei din Pro Moldova, venim cu propunerea ca ziua de 2 martie sa fie redenumită, să fie numită Ziua Memoriei şi Recunoştinţei pentru victimele conflictului. Acest proiect de modificare prevede şi o serie de recomandări adresate autorităţilor şi la nivel central şi la nivel local”, a spus Candu.

O altă acţiune preconizată de cei din Pro Moldova presupune înregistrarea la Curtea Constituţională, a unei sesizări prin care solicită să fie interpretate împuternicirile preşedintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.