Șor sparge tăcerea: „Jaful secolului”, pus la cale de Platon și Emma Tăbârță

„Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank” au fost fraudate cu implicarea unor funcționari de la Banca Națională a Moldovei în beneficiul lui Veaceslav Platon.

unimedia.info

Declarația a fost făcută de către deputatul Ilan Șor, fost proprietar al celor trei bănci, în cadrul unei conferințe de presă.

Reclame

Frauda a fost comisă de Banca Națională Moldovei în beneficiul omului de afaceri Veaceslav Palton, a declarat Ilan Șor.

Șor a declarat că frauda a fost comisă după 30 noiembrie 2014, când cele trei bănci se aflau deja sub administrarea directă a BNM.

Fostul președinte al Consiliului de Administrație al BEM, Ilan Șor, a spus că implicarea fostei viceguvernatoare a BNM, Emma Tăbârță, care era în relații amicale cu Platon, și a lui Ion Ropot, care a fost administrator special al BEM, a fost decisivă în acapararea și lichidarea celor trei bănci. Este curios faptul că în cadrul unor controale de la băncile lui Platon, Tăbârță și Ropot nu au găsit nimic suspect, deși s-a stabilit ulterior că acestea au fost implicate în Laundromat.

Ilan Șor a spus că furtul miliardului a fost un plan pus în aplicare de Platon prin care a urmărit eliminarea lui Șor de pe piața bancară, astfel încât să poată controla circa 80% din piața bancară a țării.

De asemenea, Ilan Șor a criticat felul în care statul recuperează banii fraudați. În speță, acesta a arătat că averea lui Filat încă nu a fost scoasă la vânzare pentru a fi întoarse statului cele 472 de mil. de lei. Șor a mai menționat că statul vinde activele băncilor fraudate la prețuri derizorii.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.