Cel mai afectat domeniu de fenomenul „salariului în plic”

Aproape 7% din angajați primeau salariul „în plic” în semestrul patru al anului trecut. Cele mai mari ponderi se estimează pentru activitățile din agricultură (55,3%), comerț (15,8%), construcții (13,1%) și industrie (2,1%). Datele sunt prezentate de Biroul Național de Statistică, transmite IPN.

vocea.md

Practica de angajare fără perfectarea contractelor individuale de muncă, în baza unor înţelegeri verbale, este mai frecventă printre salariații bărbați (6,8%), decât femei (5,7%). Cele mai mari ponderi ale salariaților care lucrează doar în baza unor înțelegeri verbale sunt estimate în agricultură (55,3%), comerț (15,1%), construcții (13,3%) și industrie (2%).

În sectorul informal, în trimestrul patru al anului trecut, au lucrat 15,7% din totalul persoanelor ocupate în economie. Din numărul persoanelor ocupate informal salariații au alcătuit 23,9%.

Fiecare a șasea persoană ocupată (15,6%) a declarat că ar fi dorit să schimbe situaţia în raport cu locul actual de muncă, pe motiv că nu este satisfăcută de nivelul remunerării.Categorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.