Coronavirusul a ajuns la Chișinău

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS / a anunțat în seara zilei de sâmbătă, 7 martie, despre primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vârsta de 48 ani. Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.

ipn.md

Potrivit sursei citate, pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Persoana a fost preluată de la Aeroport de către serviciul 112 pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, Bologna-Chișinău, aterizată azi la ora 11.29 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, începând cu ora 8.00, va avea loc ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.