Dodon: Înainte de a vă porni în Moldova, asigurați-vă că nu sunteți purtător de virus

Preşedintele Igor Dodon îndeamnă la calm societatea, după înregistrarea primului caz de coronavirus în Republica Moldova. Igor Dodon a specificat că „autorităţile sunt pregătite din timp pentru a face faţă pericolului şi sunt în permanentă legătură cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dar şi cu autorităţile altor ţări, pentru a coordona măsurile de intervenţie. În acelaşi timp, şeful statului vine cu un îndemn pentru moldovenii din diasporă.

Igor Dodon. Foto: presedinte.md

„Mă adresez şi moldovenilor din diasporă, în mod special, celor din zonele afectate de Covid-19, înainte de a vă porni acasă, în Moldova, asiguraţi-vă că nu sunteţi purtător de virus, aveţi astfel grijă de viaţa şi sănătatea rudelor şi apropiaţilor voştri din ţara noastră. Sunt sigur, vom depăşi această provocare, dar o putem face cu mai puţine pierderi dacă toţi vor conştientiza şi vor acţiona mai responsabil”, a scris preşedintele pe Facebook.

Preşedintele a informat că a decis să-şi întrerupă vizita de lucru de la Moscova, unde au fost planificate mai multe întrevederi cu conducerea Federaţiei Ruse pe parcursul următoarelor zile şi va reveni azi acasă, pentru a fi implicat în deplină măsură în acţiunile autorităţilor pentru depăşirea problemei date.

Precizăm că în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou, la o femeie în vârstă de 48 ani, revenită sâmbătă din Italia. Drept urmare, în cadrul şedinţei Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat Cod Portocaliu de Covid-19 în Republica Moldova.

Pentru astăzi, zboruri din Italia spre Republica Moldova, dar şi de la Chişinău spre Italia, au fost anulate, iar un autobuz cu cetăţeni ai Republicii Moldova, care veneau din Italia, a fost blocat la vamă.

trm.mdCategorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.