Punctul Focal Național interzice desfășurarea oricăror manifestări în masă

Orice tip de manifestare în masă este interzisă, fie că este vorba despre evenimente sociale, culturale sau sportive. O decizie în acest sens a fost adoptată la ședința Punctului Focal Național, în această dimineață, 10 martie, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că s-a decis închiderea Festivalului „Mărțișor”. De asemenea, se recomandă sistarea activităților în teatre, muzee, competiții sportive etc. Autoritățile inițiază discuții cu reprezentanții cultelor religioase pentru a le comunica riscurile cu privire la răspândirea infecției COVID-19 și măsurile care se impun.

Reclame

Cât despre activitatea instituțiilor educaționale, ministra a spus că se elaborează câteva scenarii în legătură cu o eventuală sistare a procesului didactic.

Reprezentanții din sănătate au spus că în mai multe instituții medicale pot fi internați pacienții cu suspecții de coronavirus de tip nou. Astăzi, cazuri suspecte sunt zece, adulți și doi copii, iar rezultatele testelor vor fi gata pe parcursul zilei.

Cât ține de starea pacientei diagnosticate cu noul tip de coronavirus, directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a spus că starea ei înregistrează o ușoară îmbunătățire. Femeia s-a ridicat din pat, a mâncat singură.

Cei 44 de pasageri care s-au aflat în avion în nemijlocita apropiere cu pacienta infectată cu coronavirus, toți au fost identificați și informați despre necesitatea de a se afla în carantină. Cu zece pasageri nu a putut fi luată legătura, din cauza că au indicat date eronate în fișele epidemiologice, completate la intrarea în țară. Este vorba despre cetățeni italieni și români.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.