Victorie a Partidului „ȘOR”! Curtea de Apel Chișinău a respins cererea CEC de a-l exclude pe Vitalie Balinschi din cursa electorală din Hâncești

Partidul Politic „ȘOR” salută hotărârea Curții de Apel Chișinău de a respinge cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC) care a solicitat excluderea lui Vitalie Balinschi, candidatului Partidului „ȘOR”, din cursa electorală din Hâncești, unde, la 15 martie, vor fi organizate alegeri noi parlamentare.

partidulsor.md

CEC a invocat în cererea sa pretinse încălcări ale legislației electorale de către Partidul „ȘOR”. Formațiunea politică a catalogat demersul autorității electorale ca fiind ilegal și o comandă politică a guvernării socialiste.

„Au învins cetățenii. Victoria noastră de astăzi, de la Curtea de Apel Chișinău, înseamnă încă un pas spre victoria noastră în alegerile parlamentare noi din 15 martie. Dacă nu exista susținerea masivă a cetățenilor, acoliții lui Dodon ar fi aplaudat acum”, a declarat Vitalie Balinschi.

Partidul „ȘOR” afirmă că hotărârea Curții de Apel Chișinău demonstrează că formațiunea politică desfășoară o campanie electorală în limitele legii.

„Hotărârea Curții de Apel demonstrează că Vitalie Balinschi și Partidul „ȘOR” au organizat o campanie electorală corectă și onestă la Hâncești, principalul scop fiind informarea corectă a alegătorilor și elaborarea unui plan concret și viabil pentru dezvoltarea localităților din circumscripție și îmbunătățirea calității vieții oamenilor”, se arată într-o declarație a Partidului „ȘOR”

În același timp, Partidul „ȘOR” cere CEC și a altor structuri ale statului să înceteze presiunile politice asupra Partidului „ȘOR” și a candidatului său.

Amintim că, azi dimineață, mii de cetățeni și susținători ai Partidului „ȘOR” au organizat o amplă acțiune de protest la Curtea de Apel Chișinău, cerând o hotărâre corectă pe marginea dosarului lui Vitalie Balinschi.Categorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.