DOC. Medicul Gațcan, candidatul PSRM la Hâncești, a întreținut relații sexuale cu nepoata sa, împotriva voinței acesteia

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din Hâncești, medicul, Ștefan Gațcan ar fi întreținut relații sexuale cu nepoata sa (fiica fratelui). Scandalul a fost de așa amploare încât a ajuns pe masa judecătorilor, dar, se pare, anumite persoane au influențat situația, încât Gațcan nu doar că nu a fost pedepsit, dar a fost transformat din vinovat în victimă, potrivit unei investigații realizate de portalul de știri Deschide.md, care a discutat și cu anchetatorul pe acest caz și publică o copie a rechizitoriului.

Din materialele dosarului rezultă că, în perioada anilor 2001-2002, fiind angajat al Ministerului Sănătății și folosindu-se de statutul și influența pe care o avea asupra nepoatei sale, Gațcan a întreținut în repetate rânduri relații sexuale cu fiica fratelui său, G.V., care avea pe atunci 19 ani și învăța la Facultatea de Medicină din cadrul ULIM.

Reclame

Din materialele dosarului reiese că nepoata lui Gațcan avea și probe video în acest sens și că l-ar fi șantajat pe Gațcan. Prietenul acesteia i-a cerut 3.000 de euro ca să nu publice înregistrările. Gațcan a fost de acord, dar ulterior s-a plâns la poliție, iar nepoata lui Gațcan și iubitul fetei au fost încarcerați.

În timpul perchezițiilor de la domiciliul fetei, polițiștii au găsit și ridicat și originalul casetei cu imaginile video în care Gațcan întreținea relații sexuale cu fiica fratelui său, notează Deschide.md.

Redacția a discutat cu anchetatorul superior de atunci al Direcției Principale pentru Combaterea Crimei Organizate a MAI, Luca Crîșmaru, care a exercitat urmărirea penală în acest caz. Acesta a spus că pe caseta video ridicată de oamenii legii erau imagini cu relațiile sexuale pe care le-a avut Gațcan cu fiica fratelui său și că au fost surprinse într-un apartament din Chișinău.

Deschide.md a discutat și cu alte surse care cunosc acest caz și care au menționat că Gațcan nu a fost condamnat pentru că s-ar fi implicat „conducători din cadrul MAI”.

„Sursele noastre ne-au spus că, de fapt, acțiunile de șantaj, dar și implicarea în efectuarea urmăririi penale a unor conducători din cadrul MAI, i-ar fi permis lui Ștefan Gațcan să evite răspunderea penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de incest, adică raportul sexual între rude pe linie dreaptă, până la gradul III inclusiv. Aceleași motive ar fi stat la baza inacțiunii oamenilor legii în ceea ce privește acumularea probatoriului pentru a documenta și demonstra constrângerea și abuzul la acțiuni cu caracter sexual, care, de fapt, ar constitui infracțiunea de viol, manifestată prin întreținerea relațiilor sexuale, prin aplicarea influenței deținute asupra nepoatei sale. „Prin aceste acțiuni, Gațcan s-a recalificat singur din infractor în victimă”, ne spune sursa noastră”, a scris Deschide.md.

Redacția a încercat să discute cu nepoata lui Gațcan, care a refuzat să vorbească despre acest caz, iar candidatul socialiștilor la Hâncești nu a răspuns la apelurile insistente ale Deschide.md.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.