Substanțe chimice și cartușe, tăinuite de la controlul de frontieră

Un cetățean ucrainean a încercat să introducă în Republica Moldova patru kg de praf pentru prelucrarea pământului, tăinuit în haina sa, și cinci litri de soluție cu substanțe chimice, camuflate pe bagajul bicicletei. La fel, un conațional este documentat pentru deținerea ilegală a munițiilor. Cazurile au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord.

border.gov.md

În punctul de trecere Otaci, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un bărbat de 52 de ani. Fiind întrebat despre scopul călătoriei, persoana a început să se agite și să fie neclară în declarații, fapt pentru care, polițiștii de frontieră au decis extinderea verificărilor asupra acesteia. În rezultat, pe lângă o butelie de soluție lichidă de cinci litri „KOHTAKT ПЛУС”, s-a depistat în căptușeala gecii persoanei, patru pachete de polietilenă a câte un kg cu praf.

Reclame

Despre conținutul pachetelor, bărbatul a declarat că este substanță chimică necesară în agricultură. Bunurile au fost ridicate și transmise conform competenței Serviciului Vamal, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în punctul de trecere Unguri, pe direcția de intrare în Republica Moldova. Ămi, câinele de serviciu al Poliției de Frontieră, a semnalat prezența unor obiecte suspecte în mijlocul de transport. În acest sens s-au efectuat verificări suplimentare. Astfel, în autoturismul de model Citroen Berlingo, înmatriculat în Republica Moldova, au fost depistate 37 de cartușe cu calibru 12 mm, dintre care patru erau folosite. Interogat, bărbatul de 23 de ani a declarat că a mers anterior la vânătoare și a uitat să extragă cartușele din mijlocul de transport.

Cartușele au fost ridicate și transmise pentru expertiză, iar în dependență de rezultatul acesteia va fi luată decizia de sancționare al tânărului.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.