Fluxul turiștilor care au venit în R. Moldova a crescut nesemnificativ anul trecut

În anul 2019, Republica Moldova a fost vizitată prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor de 19,9 mii de cetăţeni străini, aceasta fiind cu 3% mai mult decât în anul precedent.

moldova.org

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, citate de Infotag, că cea mai mare parte a turiştilor străini au ales Republica Moldova ca destinaţie pentru odihnă şi agrement. În acest scop în ţară au sosit 16,9 mii de turişti, numărul acestora crescând cu aproape 7%.

În acelaşi timp, numărul străinilor sosiţi în scopuri de afaceri şi profesionale s-a micşorat cu 17,5%, până la 2,3 mii.

Aproape cu un sfert a scăzut şi numărul celor care au venit în Republica Moldova pentru tratament la sanatorii – doar 562 de persoane.

Cei mai mulţi turişti au venit din România – 17,4%, Austria – 13,2%, Germania – 8%, Rusia – 7%, Ucraina – 6,6%, Polonia – 5%.

Numărul cetăţenilor Republicii Moldova care au plecat la odihnă peste hotare prin intermediul agenţiilor de turism din Republica Moldova a crescut cu 17,6% faţă de anul precedent, până la 310,6 mii. Cetăţenii Republicii Moldova au preferat în continuare să se odihnească în Turcia – 31,7%, Bulgaria – 27,6% şi România – 13,5%.

În turism intern au plecat peste 46,1 mii de locuitori ai Moldovei, fiind cu 14,9% mai mult decât în anul precedent. Mai mult de jumătate dintre ei sunt din Chişinău.

TVR MoldovaCategorii:Economie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.