Numărul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova s-a mărit

Numărul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la șase. Cele două persoane infectate depistate joi au revenit recent din Italia. Informația a fost comunicată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu la finele ședinței Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19.

Potrivit sursei citate, în ultimele ore la spitalul „Toma Ciorbă” din capitală au fost internate alte două persoane suspecte, iar un părinte și cinci copii sunt internați la spitalul municipal de boli contagioase.

Reclame

Șeful de la Sănătate a precizat că a fost găsită și mama cu copilul care au fugit ieri din ambulanță și le-au fost prelevate probe. ”Starea de sănătate a pacienților cu COVID-19 este de gravitate medie, iar dinamica este pozitivă”, a spus Dumbrăveanu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat miercuri că epidemia de Covid-19 poate fi declarată ca pandemie. Până în prezent, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finele anului trecut, peste 118.000 de oameni din mai multe de 110 ţări au fost infectaţi. Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.200.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.