Persoanele cu suspecții la COVID-19 sunt obligate să se autoizoleze

Persoanele care s-au aflat, în ultima perioadă, în țările în care există cazuri de infectări cu noul tip de coronavirus sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu. Timp de 14 zile, persoana trebuie să evite contactul cu alte persoane, inclusiv cu membrii familiei, atenționează ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, citată de IPN.

Guliver/Getty Images

Autoizolarea la domiciliu presupune termometria de trei ori pe zi. În cazul în care, persoana se simte rău, aceasta urmează să contacteze telefonic medicul de familie și nicidecum nu trebuie să se deplaseze de sine stătător la medic. Dacă starea de sănătate se agravează, este necesar să apeleze numărul de urgență 112. Ministra explică faptul că există și forme ușoare de COVID-19, necesită internare cele mai grave.

La spital, pacienții suspectați că ar avea coronavirusul sunt izolați până sunt gata rezultatele, precum și pe durata tratamentului, dacă se confirmă prezența virusului.

„Sigur că este responsabilitatea fiecăruia, pentru că nu putem să punem la ușa fiecăruia, care este în regim de autoizolare, un medic sau un angajat al poliției”, a spus ministra. Astăzi în Parlament se examinează prevederile legale cu privire la sancționarea contravențională și penală a persoanelor care nu respectă regimul de autoizolare și supun riscului și alte persoane. Agentul constatator va fi poliția, iar verificările vor fi efectuate aleatoriu.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.