Maia Sandu nu-i dă nicio șansă lui Năstase la prezidențiale

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va susține candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr în campania electorală pentru prezidențialele din toamna acestui an. Deși o înțelegere în acest sens între Maia Sandu și Andrei Năstase a fost făcută în vara anului 2019, președinta PAS explică de ce acel acord nu va mai fi respectat, notează IPN.

Maia Sandu și Andrei Năstase. Colaj: argumentul.info

Potrivit înțelegerii din vara anului 2019, Andrei Năstase prelua Ministerul Afacerilor Interne, PPPDA acorda susținere Maiei Sandu pentru fotoliul de prim-ministră pentru ca în cele din urmă, PAS să-l susțină pe Andrei Năstase în alegerile care urmează să aibă loc la toamnă.

Reclame

„Am discutat despre acest lucru, l-am fi susținut dacă avea șanse mari. Acum ne place, nu ne place, alegerile de la Chișinău ne-au arătat că aceste șanse nu sunt foarte mari. Din acest considerent, PAS se gândește și va lua o decizie în privința unui candidat care are șanse să câștige pentru că e important să câștige alegerile împotriva lui Igor Dodon”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Liderul PPPDA Andrei Năstase spune că formațiunea pe care o conduce a venit în fața a patru partide politice cu un proiect politic de țară, însă acesta a eșuat, fapt pentru care PPPDA a înaintat propriul candidat.

„În urma alegerilor locale, PPPDA, în continuarea dezideratelor pe care le- a promovat, a vorbit despre un candidat comun. De această dată, având în vedere exercițiul din 2016, am propus un candida apolitic, apartinic. PPPDA a venit cu un proiect care însemna să ne unim în jurul unor principii, a unui proiect de țara în care centrul să-l ocupe cetățeanul, nu un partid politic, lider politic. În momentul în care exercițiul pe care l-am propus noi și care ne asigura șanse în plus a eșuat, noi am venit cu această propunere. PPPDA are un candidat, va munci pentru ca alegerile viitoare să fie câștigate. Noi nu ne batem pentru accederea în turul doi, noi ne batem pentru debarcarea lui Igor Dodon de la putere”, a menționat Andrei Năstase.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.