Poliția de Frontieră: Persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu li se va refuza autorizarea trecerii frontierei de stat

În scopul executării pct. 5 al Hotărârii nr. 6 din 10 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, precum și în vederea prevenirii și contracarării riscului de răspândire a COVID-19, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu li se va refuza autorizarea trecerii frontierei de stat. În acest sens, a fost aprobat ordinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră nr. 194 din 12.03.2020 cu privire la unele măsuri de asigurare a diminuării riscurilor răspândirii COVID-19.

border.gov.md

Atenționăm că pentru nerespectarea pct.5 al Hotărârii nr.6 din 10 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, persoanele sunt pasibile răspunderii conform actelor normative.

Pentru informații actualizate, în raport cu restricția de a trece frontiera de stat în perioada de autoizolare, se recomandă consultarea site-ului oficial IGPF, precum și a paginii de facebook a IGPF.

Poliția de Frontieră îndeamnă cetățenii la calm și la respectarea cu strictețe a indicațiilor furnizate de autoritățile competente în domeniul prevenirii și contracarării riscului de răspândire a COVID-19. Reamintim că persoanele revenite din zonele cu risc sporit de infectie prin Coronavirus de tip nou să se autizoleze la domiciliu pentru 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sanatate, prin realizarea termometriei de trei ori în zi, iar la primele simptome de boală precum: febra, tuse, rinoree, să apeleze imediat Serviciul 112.

Poliția de Frontieră îndeamnă populația să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.