Alegeri în timp de „ciumă”. La Hâncești au loc alegeri parlametare noi

Astăzi, 15 martie 2020, se desfășoară alegeri parlamentare noi în circumscripțina nr. 38, Hîncești. Deși în seara zilei de ieri puse sub semnul întrebării din cauza pandemiei de coronavirus, în această dimineață secțiile de vot din circumscripție au fost deschise. Cel puțin asta ne-au spus la telefon câțiva reprezentanți ai secțiilor: „Alegerile au loc. Totul se desfășoară conform regulilor. Oamenii vin la urnele de vot”.

anp.gov.md

În cursa electorală pentru fotoliul de deputat în Parlament luptă cinci persoane: Ion Mereuță (PD), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA) și Grigore Cobzac (Candidat Independent).

Reclame

Menționăm faptul că Vitalie Balinschi, candidatul Partidului Șor, a fost exclus din cursa electorală, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău pentru a cere anularea deciziei de înregistrare a acestuia. CEC a motivat cererea susținând că exită dovezi că Balinschi a corupt alegătorii.

Amintim că în seara zilei de 14 martie CEC a cerut Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică opinia privind desfășurarea alegerilor parlamentare noi de duminică. Precizăm că până la această oră instituția nu a oferit un răspuns care ar anula scrutinul.

Între timp, a fost înregistrată o petiție online prin care se solicită anularea scrutinului, urmare a declarării codului roșu de coronavirus. La ora publicării știrii, petiția a fost semnată de peste 200 de persoane.

Menționăm că într-o localitate din circumscripția nr. 38 Hîncești a fost confirmat un caz de coronavirus. Primarul satului a recomandat localnicilor să se izoleze acasă.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești au loc după ce, pe 5 decembrie 2019, Alexandru Botnari a spus că renunță atât la mandatul de deputat, cât și la cel de membru al Partidului Democrat.

AgoraCategorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.