R. Moldova: Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 23

Numărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 23. Alte 11 cazuri de coronavirus au fost confirmate duminică în Republica Moldova, a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de coronavirus.

Potrivit sursei citate, în ultimele ore, în spital au fost internate 23 de persoane, de la toate au fost prelevate probele de laborator.

Reclame

Șeful de la Sănătate a spus că din cele 23 de cazuri confirmate, 8 sunt cu transmitere locală, iar restul sunt de import. Printre cei infectați este și un copil. Minorul a fost infectat de la mama, revenită din Italia.

Totodată, președintele Igor Dodon a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că autoritățile dispun de locuri, medicamente și utilaje necesare pentru a face față situației.

Astăzi, autoritățile au anunțat că sistează traficul aerian și limitează traversarea frontierelor terestre pentru cetățenii străini. De mâine în țară vor activa doar magazinele alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că epidemia de Covid-19 poate fi declarată pandemie, iar autoritățile de la Chișinău au instituit cod roșu de alertă la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu noul coronavirus.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.