Chișinău: Educatorii și profesorii vor munci de la domiciliu

Toți angajații instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău vor munci de la domiciliu.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău a emis o circulară prin care informează directorii instituţiilor de învățământ general (preşcolar, primar, secundar şi extraşcolar) despre necesitatea stabilirii, prin ordin intern, a locului de muncă al angajaţilor la domiciliu, potriivt sursei citate.

Reclame

Potrivit notei publicate pe rețelele de socializare, cadrele didactice şi cele didactice auxiliare urmează să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare. Rezultatele monitorizării vor fi înscrise într-un registru de evidenţă al grupei/clasei elaborat individual de cadrul didactic şi vor fi transmise conducerii instituţiei de învăţământ.

Directorii instituţiilor vor raporta zilnic DGETS (patronilor) dinamica situaţiei epidemiologice în rândul copiilor/elevilor şi angajaţilor din instituţiile de învăţământ.

Cadrele didactice sunt încurajate de a propune elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activităţi de consolidare, aprofundare şi dezvoltare a competenţelor specifice la disciplinele şcolare.

Măsura luată de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău face parte din acțiunile de prevenire a infecției cu COVID-19. Comisia Națională extraordinară de sănătate publică a instituit la 13 martie curent, Cod Roșu la nivel naţional în legătură cu situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.