COVID-19 în Moldova: Distribuția persoanelor infectate pe vârstă

În Republica Moldova avem 29 cazuri confirmate de infecţie cu COVID-19. Dintre acestea 15 cazuri sunt de import, din Italia, Franţa, Marea Britanie şi Elveţia, iar cu transmitere locală au fost infectate 14 persoane din Chişinău, Soroca şi Hânceşti. Despre aceasta a anunţat în cadrul unui briefing ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu

„Starea de sănătate a pacinţilor de la Toma Ciorbă, unde avem spitalizate 25 de persoane şi evoluţia clinică a bolii la cei spitalizaţi: pentru două persoane starea este satifăcătoare, la 23 cazuri evoluţia este stare medie. La Spitalul Clinic de Boli contagioase pentru Copii avem două persoane şi evoluţia este stare medie. La Spitalul Clinic Republican avem internate două persoane, una avem stare satisfăcătoare, iar una este în stare extrem de gravă, reiterez că medicii fac tot ce le stă în puteri, dar cu regret nu avem un progres, ci o regresie”, a declarat ministra.

Reclame

Totodată ministra şi-a exprimat recunoştinţa faţă de persoanele care susţin sistemul medical şi a venit cu apelul către cetăţeni de a sta acasă.

„În situaţia de criză în care se afla Republica Moldova , în ultimele zile am observat o solidarizare cu medicii, din partea mediului de afaceri şi persoanelor fizice. Îmi exprim recunoştinţa pentru persoanele pro-active din mediul social, care susţin sistemul de sănătate. Dacă este vorba de solidarizare, dacă vrem cu adevărat să ajutăm medicii, staţi acasă, dragi cetăţeni”, a spus Viorica Dumbrăveanu

Ministra Sănătăţii a clasificat cazurile de infecţie confirmate în Republica Moldova după vârstele pacienţilor: 0-9 ani – un caz; 10-19 ani – două cazuri; 20-29 ani – trei cazuri; 30-39 ani – cinci cazuri; 40-49 ani – patru cazuri; 50-59 – cinci cazuri; 60-69 ani – nouă cazuri.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.