Acțiunile de după declararea Stării de Urgență, premierul Chicu

Premierul Ion Chicu a anunțat pe pagina sa de Facebook că după ce, ieri, Parlamentul a instituit Stare de Urgență în țară, rămân în vigoare deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, aprobate în ultima perioadă, nefiind adoptate alte restricții.

Premierul a aminti pe pagina sa de Facebook unele dintre acțiunile cele mai importante. Până la 1 aprilie este sistată activitatea de comerț a unităților comerciale cu amănuntul, cu excepția, unităților de comercializare a produselor alimentare, a produselor farmaceutice și a produselor petroliere; activitatea piețelor comerciale de orice profil; activitatea Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale; activitatea unităților de alimentație publică, în localurile și în spațiile amenajate/autorizate ale acestora, cu excepția activităților de preparare și distribuire a produselor în regim catering.

Reclame

Tot până la 1 aprilie este sistat traficul aerian cu TOATE țările lumii, dar și traficul internațional feroviar de pasageri. Este sistat accesul cetățenilor străini, cu excepția persoanelor cu acreditare diplomatică, celor cu reședință în R. Moldova și persoanelor care însoțesc mărfuri. Restricția nu se aplică persoanelor străine, care deja se află pe teritoriul Republicii Moldova

Cetățenii R. Moldova nu au restricții la intrare pe teritoriul țării, însă autoritățile fac apel către cetățenii moldoveni aflați în această perioadă peste hotarele țării, să se abțină de la călătorii.

„Urmare a restricțiilor instituite de mai multe state ale lumii, riscați să rămâneți blocați la frontierele terestre ale acestor state”, a subliniat premierul.

„Săptămâna aceasta este critică pentru noi pentru a opri valul epidemic. Menținem toate restricțiile stabilite, iar dacă va fi necesar vom veni cu măsuri suplimentare”, a menționat premierul, îndemnând cetățenii să stea acasă.

De asemenea, vacanța elevilor va fi extinsă pentru încă o săptămână, dar este mare probabilitatea, că ulterior vor mai fi extinderi. Angajații din sectorul public sau privat, care pot activa de la domiciliu, sunt încurajați s-o facă.

„Dacă până vineri constatăm o diminuare a numărului de cazuri înregistrate, vom examina posibilitatea revederii unor decizii ale CNESP. În special, în privința activității unităților de comerț cu amănuntul”, se arată pe pagina premierului.

Ion Chicu mai susține că statul examinează mai multe posibilități de sprijin a economiei și va insista pe aplicarea politicilor de relaxare a plăților la credite.

Premierul a chemat cetățenii la responsabilitate și să se conformeze cerințelor stabilite de către autorități. „Orice încălcare a legislației va fi sancționată”, a avertizat Chicu.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.