Eurovision Song Contest 2020, anulat

Concursul Internaţional de Muzică „Eurovision Song Contest 2020”, care urma să se desfăşoare în luna mai la Rotterdam (Ţările de Jos) nu va avea loc. Echipa Eurovision anunţă despre închiderea concursului din 2020 şi oportunitatea organizării la Rotterdam a Concursului Eurovision din 2021. Acestă măsură a fost luată în contextul prevenirii şi combaterii infecţiei cu COVID-19.

eurovisionworld.com

„Cu profund regret anunţăm anularea Eurovision Song Contest 2020 din Rotterdam. În ultimele săptămâni am explorat multe opţiuni alternative pentru a permite organizarea concursului Eurovision. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea COVID-19 în întreaga Europă – şi restricţiile instituite de guvernele radiodifuzorilor, participante şi de autorităţile olandeze, au determinat Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) să ia o decizie dificilă, deoarce devine imposibilă continuarea evenimentului live, aşa cum a fost planificat. EBU, NPO, NOS, AVROTROS şi oraşul Rotterdam vor continua discuţiile privind găzduirea Eurovision Song Contest în 2021”, se arată în comunicatul EBU.

Reclame

„Suntem foarte mândri de Eurovision Song Contest, care de 64 de ani a unit oamenii din toată Europa. Şi suntem profund dezamăgiţi de această situaţie. EBU, împreună cu gazda Broadcaster NPO, NOS, AVROTROS şi Oraşul Rotterdam vor continua să discute pentru a vedea dacă este posibil să susţinem Eurovision Song Contest la Rotterdam în 2021”, a menţionat Jon Ola Sand, Executive Supervisor.

„Această decizie a EBU a fost inevitabilă, având în vedere circumstanţele care afectează în prezent toată Europa ca urmare a coronavirusului şi a tuturor măsurilor pe care guvernele trebuie să le ia acum. Aceasta este o mare dezamăgire pentru publicul olandez, fantastica echipă din culise, prezentatori şi artişti. În ultimele luni, un grup mare de oameni au lucrat din greu la Concursul de cântece. Le mulţumim pentru marele lor angajament şi regretăm că rezultatele eforturilor nu vor fi vizibile pe termen scurt. Am dori să menţionăm în special municipalitatea Rotterdam, care s-a dovedit a fi partenerul ideal în acest proiect în ultimul an. Această ediţie a fost o oportunitate excelentă de a ne înţelege diferit într-o perioadă de incertitudine în Europa, dar mai sus de toate este o oportunitate de a reuni Europa într-adevăr. Muzica este universal obligatorie şi – sunt sigur – va rămâne aşa. Chiar şi după această criză coronă”, a spus Shula Rijxman, preşedintele Fundaţiei Olandeze pentru Difuzare Publică (NPO).

Republica Moldova urma să particpe la cea de a 65 – a ediţie a Concursului European de Cântec în cea de a doua semifinală din 14 mai.

Finala naţională, desfăşurată pe 29 februarie, a fost câştigată de interpreta Natlaia Gordineko cu piesa „Prison”.Categorii:Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.