Un partid le cere partenerilor externi monitorizarea guvernării PSRM-PDM

Partidul Unităţii Naţionale (PUN) dezaprobă coaliţia PSRM-PDM. Într-o conferinţă de presă, reprezentanţii formaţiunii au menţionat că Partidul Unităţii Naţionale va cere partenerilor externi să monitorizeze guvernarea PSRM-PDM, mai ales pe durata stării de urgenţă. De cealaltă parte, președintele Igor Dodon a menţionat că starea de urgenţă instituită în ţara noastră ar putea să fie mai mică decât de 60 de zile. Dodon susţine că în această perioadă s-ar putea ca antreprenorii şi ceilalţi funcţionari să-şi reia activitatea.

deschide.md

Reprezentanţii formaţiunii afirmă că instituirea stării de urgenţă de 60 de zile este o tentativă a guvernării de a-şi spori nejustificat atribuţiile. Potrivit liderului PUN, Octavian Ţîcu, în această perioadă lucrurile în ţară vor stagna şi că nu se va investiga nici frauda bancară. Ţîcu mai afirmă că noua coaliţie va duce la adâncirea stării de izolare a Republicii Moldova pe plan internaţional. Astfel, formaţiunea va cere partenerilor externi să monitorizeze guvernarea PSRM-PDM, mai ales pe durata stării de urgenţă.

Reclame

„Din acest moment PUN se declară partid de opoziţie, care va monitoriza strict şi exigent derapajele care au loc pe fundalul pandemiei şi vom atenţiona opinia publică şi cetăţenii Republicii Moldova în eventualitatea acestor derapaje”, a declarat Octavian Tîcu.

Preşedintele PAS, Maia Sandu, a scris astăzi pe o reţea de socializare că autorităţile nu au explicat clar ce înseamnă situaţia de urgenţă şi nu au venit cu un plan de măsuri concrete pentru a reduce impactul crizei. Potrivit acesteia, mesajele pe care le primeşte din sistemul medical sunt foarte îngrijorătoare, iar mediul economic activează în mare incertitudine.

„Nu au explicat clar ce înseamnă situaţia de urgenţă (cred că nici ele nu ştiu) şi nu au venit cu un plan de măsuri concrete pentru a reduce impactul crizei. Între timp, mesajele pe care le primim din sistemul medical sunt foarte îngrijorătoare, iar mediul economic activează în mare incertitudine. Dar, tocmai pentru că situaţia este foarte complicată, trebuie, mai mult ca oricând, să fim disciplinaţi, uniţi, solidari şi să ne implicăm fiecare cum poate în depăşirea acestei crize fără precedent”, a scris Maia Sandu.

Şeful statului, Igor Dodon a menţionat că starea de urgenţă instituită în ţara noastră ar putea fi mai mică decât 60 de zile. Dodon susţine că în această perioadă s-ar putea ca antreprenorii şi ceilalţi funcţionari să-şi reia activitatea. Preşedintele a dat asigurări că autorităţile sunt gata să facă situaţiei de criză.

„Guvernul împreună cu Banca Naţională vine cu o propunere în ceea ce ţine de susţinerea agenţilor economici şi eu cred că noi o să găsim posibilitatea pentru ca agenţii economici să nu aibă prea mult de suferit, pentru că ei sunt acei care asigură funcţionalitatea statului, plătesc impozite la buget şi de ei depinde foarte mult, pentru noi este foarte important să-şi păstreze locurile de muncă atât cetăţenii, cât şi agenţii economici”, a declarat Igor Dodon.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.