Deputat: Numărul deputaților din majoritatea parlamentară va scădea sub 51

Deputatul Vladimir Cebotari, fost membru al Partidului Democrat din Moldova, în prezent membru al grupului Parlamentar Pro Moldova afirmă că din fracțiunea democraților vor pleca și alți deputați. Oficialul spune că în PDM există alte două grupuri și un mic grupuleț neconturat încă. Pe lângă cele două grupuri, există un număr de oameni care încă nu au plecat din partid, dar o vor face la timpul potrivit, notează IPN.

Vladimir Cebotari. Foto: tribuna.md

„În PDM sunt două grupuri și oameni fără grup – oameni care nu sunt de acord cu unele procese din Partidul Democrat. Sunt oameni care au anumite poziții față de anumite procese și vor pleca când va veni timpul”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Reclame

Vladimir Cebotari spune că cei șapte deputați au plecat din PDM pentru că nu s-au mai regăsit în deciziile luate de formațiune și modul în care au fost luate acele decizii.

„Orice decizie luată, chiar dacă nu ești de acord și este luată de către toată echipa, este asumată, realizată deschis, transparent, realizezi anumite obiective și atingi scopuri. Dacă crezi în unele valori, lupți sincer pentru ele, dacă însă deciziile sunt luate altfel, nu ești de acord cu masa de decizii și nu vrei să te asociezi, te dai într-o parte. În cazul dat te simți cu inima curată și faci ceea în ce crezi, nu încurci celor care văd lucrurile diferit. Dacă oamenii au viziuni atât de diferite, te desparți. Ei se simt mai liberi că nu le stăm în coastă și nu mai acționăm cum acționam. Ei văd lucrurile în maniera lor, noi vedem lucrurile în maniera noastră. Au libertatea să procedeze cum vor, noi procedăm cum considerăm”, a menționat Vladimir Cebotari.

Ex-ministrul justiției spune că noul grup parlamentar nu intenționează să atragă în cercul lor și alți deputați democrați.

„Noi nu vânăm membrii Partidului Democrat. Construim o formațiune politică de la zero cu oameni care să aibă dorință, să aibă încă acel foc în ochi, să vrea să contribuie la lucrurile din țară, acei care vor și înțeleg unele valori, împărtășesc cu noi aceleași valori. Mie îmi pare că în PDM rămân puțini astfel de oameni”, a adăugat deputatul.

Deputatul spune că noua coaliție PDM-PSRM nu va supraviețui până la sfârșitul legislaturii pentru că numărul deputaților care formează majoritatea parlamentară va scădea sub 51 de deputați.

Parlamentul Republicii Moldova întrunește 101 deputați.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.