S-a stins din viață Petru Bogatu. Editorialistul a fost răpus de o boală incurabilă

Jurnalistul și editorialistul Petru Bogatu a decedat astăzi într-un spital din capitală. Potrivit unor prime informații, cunoscutul ziarist s-ar fi stins în urma unor complicații de la o boală incurabilă de care suferea în ultimii ani.

Petru Bogatu. Foto: inliniedreapta.net

Petru Bogatu a fost internat în spital pe data de 16 martie 2020, potrivit administrației instituției medicale, citată de telegraph.md.

Petru Bogatu s-a născut la 12 iulie 1951, în Sucleia, Slobozia. A fost un jurnalist, eseist, analist politic și scriitor din Republica Moldova, de orientare unionistă și prooccidentală.

Petru Bogatu a fost unul dintre fondatorii Frontului Popular, a fost vicepreședinte al FPM (1990-1992), din 1994 până în 2002 a condus publicația „Țara”.

Ulterior, Petru Bogatu a fost columnist la cotidianului „Ziua” (București), editorialist și redactor șef al cotidianului național Flux (2004-2006).

Din 2000 este profesor la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova, autor de articole, eseuri și studii în materie de jurnalism și teoria comunicării.

Din 2006 până în septembrie 2013 a fost editorialist la „Jurnal de Chișinău”, iar din 2009 și la postul de radio Vocea Basarabiei. A semnat analize politice pentru site-ul agenției americane „Stratfor”.

Din anul 2016, este autor și realizator al emisiunii „Cronica lui Bogatu” de la canalul de televiziune Prime.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.