Explicațiile Poștei Moldovei în legătură cu graficele de primire a pensiei

Pensionarii care își ridică pensia la oficiul poştal o fac la o anumită dată, pe care fiecare beneficiar o cunoaște. Precizările în cauză au fost făcute de Viorica Podoleanu, responsabilă pentru relaţiile cu mass-media la Poşta Moldovei, contactată de IPN în contextul declarațiilor șefului statului, care a spus că se vor elabora grafice de eliberare a pensiilor pentru a evita aglomerația la oficiile poștale.

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Graficul individualizat de primire a pensiilor este stabilit de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), iar în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, care impune respectarea distanţei sociale, o parte din pensionari vor trebui să aştepte afară, dacă se vor forma cozi. Pentru cei cu probleme de sănătate, Poşta Moldovei oferă serviciul de primire a pensiilor la domiciliu sau prin intermediul unei procure pe numele unei persoane de încredere.

Reclame

Responsabila pentru relaţiile cu mass-media la Poşta Moldovei a precizat că fluidizarea accesului persoanelor în oficiile poştale se aplică odată cu declararea situaţiei de criză în ţară şi rămâne valabilă atât timp cât va impune situaţia.

Preşedintele ţării a comunicat astăzi că, începând cu săptămâna viitoare, o parte dintre pensionari vor primi pensiile pe card. În cazul pensionarilor care ridică pensia la oficiile poștale, vor fi create condiții de fluidizare a accesului persoanelor în încăpere, pentru a evita îmbulzeala.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.